Welkom op de website van Payebelwood. Ons bedrijf richt zich op het maken van degelijke meubels, voor een betaalbare prijs. Alle producten worden gemaakt door mensen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen en bestaan voor een groot deel uit sloophout. Wij vinden namelijk dat zowel mensen als materialen, altijd een tweede kans verdienen. De jongens en meiden die bij ons werken ervaren een goede arbeidssfeer, waarin ruimte is voor plezier en ontwikkeling. Wij proberen zoveel mogelijk in te zetten op perspectief voor onze deelnemers. Daarbij is het ultieme doel om voor iedereen een werkplek in de samenleving te vinden, of te creëren. 

De gebruikte materialen vinden wij op verschillende plekken. Het belangrijkste criterium is dat het materiaal al een leven heeft geleid en bij ons weer een nieuw doel krijgt. Zo proberen wij op een duurzame manier, goede producten voor onze klanten te maken.

Alle producten op deze site kunnen op maat en naar uw wensen worden gemaakt. Heeft u zelf een ander idee voor een meubel, of een vraag? Neem gerust contact op met Coen Wagenaar via 06-29036112 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U kunt natuurlijk ook altijd even langskomen bij onze werkplaats in Assen.

Neem dan Contact met ons op. In plaats van het weg te gooien, kunnen wij het mogelijk gratis bij u weghalen. Hiervan kunnen dan weer mooie producten gemaakt worden door onze deelnemers.

Payebelwood is een dagbestedingslocatie van Stichting Phusis. Stichting Phusis ondersteunt mensen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Samen met hen leggen we de nadruk op de mogelijkheden die er zijn. We werken met open vizier aan veiligheid, aandacht en perspectief. Daarbij zoeken we samen naar een plekje om te wonen en te werken. In dialoog zijn en voortdurend uitnodigend zijn, zijn daarbij sleutelwoorden.

‘Iedereen verdient een kans.’ Dit is de reden dat Phusis ruime criteria hanteert bij de aanname van bewoners. Als je wilt weten of jouw vraag past bij Stichting Phusis, neem dan contact op via telefoonnummer (0592) 30 22 52.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de website van Stichting Phusis.

Onze financiering bestaat voornamelijk uit zorggelden. De jongens en meiden die bij ons werken hebben allemaal een Persoonsgebonden Budget (PGB) of een indicatie voor Zorg In Natura (ZIN). Dit wordt geregeld vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of door het Centrum voor Indicatiestelling Zorg (CIZ). Vanuit deze financieringsbronnen kunnen de jongens en meiden bij ons een werkplek met begeleiding krijgen.

Daarnaast creëren we omzet vanuit de verkoop van onze producten. Na aftrek van onze materiaalkosten, blijft er een klein stukje winst over. Dit wordt gebruikt om af en toe wat leuks te doen met onze jongens, wat lekkers te eten met elkaar of om te investeren in nieuwe machines en ideeën. Ook kunnen onze deelnemers, tegen een kleine bijdrage, meubeltjes voor zichzelf maken.

De medewerkers van Payebelwood zijn in dienst bij Stichting Phusis. Wij zijn in het bezit van/in opleiding voor een MBO of HBO diploma in de richting van de zorg en hebben affiniteit met hout en meubelbouw. Wij begeleiden onze deelnemers bij het maken van mooie producten en sturen aan op ontwikkeling. Dus onze jongens en meiden bouwen aan hun eigen perspectief, en wij leveren hieraan een bijdrage.

Op dit moment hebben wij ook nog een vrijwilliger die ons ondersteunt. Door middel van allerlei hand- en spandiensten, maakt Bob zichzelf ontzettend waardevol. Er is uiteraard altijd plek voor andere mensen die op deze manier willen bijdragen! Neem gerust contact met ons op.

Er zijn een aantal vaste leveranciers waarmee wij zaken doen. Zo halen wij een deel van ons hout bij Houthandel Jongeneel en onze ijzerwaren halen wij voornamelijk bij Mastermate Bosman. Beide bedrijven zijn gevestigd in Assen en zijn bereidwillig om te ondersteunen waar zij kunnen. In overleg laten wij onze jongens steeds meer zelfstandig materialen ophalen. Hiermee ontwikkelen zij allerlei vaardigheden en de mensen van Jongeneel en Mastermate houden een oogje in het zeil.

 

Payebelwood doet veel werk voor zowel interne als externe klanten. Het Duurzaamheidscentrum in Assen is een grote afnemer van producten. In dit centrum zitten meerdere partijen gevestigd (waaronder Stichting Phusis, Gemeente Assen en Pro-Assen). Veel van het meubilair in het restaurant is gemaakt bij ons in de werkplaats.

Daarnaast doen wij veel werk voor de verschillende woon- en werklocaties van Phusis. Wij bevoorraden onze winkel De Grietman (hyperlink naar facebookpagina) in Oosterwolde en  particulieren weten ons ook altijd nog te vinden. Dat vinden wij het allermooist!